کلروفیل

کلروفیل یکی از رنگدانه های طبیعی سبز رنگ است که در کلروپلاست جلبک ها و گیاهان یافت می شود. این ماده ارزشمند، گیاه را قادر می سازد تا انرژی نوری را دریافت و آن را به انرژی شیمیایی تبدیل سازد، بدین ترتیب نقشی حیاتی در فتوسنتز ایفا می کند.

کلروفیل متشکل از دو بخش “سر پورفیرین” که محلول در آب بوده و “دم فیتول” که محلول در چربی است می باشد. حلقه ی پورفیرین شامل یک یون منیزیم است که به چهار اتم نیتروژن متصل شده است. کلروفیل ها دارای انواع متفاوتی هستند که شامل کلروفیل a، b، c، d و … می باشد. نماد شیمیایی کلروفیل a که به عنوان اساسی ترین نوع شناخته شده کلروفیل است، C۵۵H۷۲O۵N۴Mg می باشد. کلروفیل b دارای نماد شیمیایی C۵۵H۷۰O۶N۴Mg است. جرم مولکولی کلروفیل ۸۹۳.۱ گرم بر مول است.

فواید کلروفیل

  1. تقویت دستگاه ایمنی بدن،
  2. حفظ سلامتی پوست،
  3. موثر در کاهش وزن،
  4. خنثی سازی سموم،
  5. جلوگیری از التهاب و سرطان (ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد جهش زایی)،
  6. سرشار از ویتامین C، A و E (کمک به کاهش نشانه های آشکار پیری پوست).

کاربردهای کلروفیل

  1. صنایع غذایی (به عنوان رتگ دهنده طبیعی)،
  2. صنعت داروسازی (به عنوان عامل آنتی اکسیدان طبیعی)،
  3. صنعت آرایشی (به عنوان ترمیم کننده طبیعی پوست).

منابع سرشار از کلروفیل

  1. اسفناج
  2. یونجه
  3. جعفری
  4. بروکلی
  5. کلم سبز
  6. مارچوبه
  7. لوبیا سبز
  8. چای سبز ماچا

محدودیت های کلروفیل اصلاح نشده

کلروفیل استخراج شده از منابع مختلف گیاهی یا جلبک، بسیار ناپایدار بوده و در برابر تغییرات آنزیمی و pH اسیدی دچار تخریب ساختار می شود. با تخریب کلروفیل، فئوفیتین (کلروفیل فاقد منیزیم) ظاهر و تغییر رنگ از سبز به زرد مشاهده می شود. شدت این تغییر رنگ بسته به شرایط ایجاد شده برای تخریب کلروفیل است. همچنین اکسیداسیون کلروفیل در حضور نور از عوامل دیگری است که استفاده از کلروفیل استخراج شده بدون اصلاح ساختار را با محدودیت جدی در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی مواجه می کند.

به منظور رفع چنین محدودیتی، ساختار کلروفیل باید اصلاح شود تا در برابر شرایط مختلف پایداری و رنگ خود را حفظ نماید. استفاده از عنصر مس به جای منیزیم در بخش پورفیرین کلروفیل، آن را به پایداری می رساند.

ماهیت کلروفیل، محلول در چربی است ولی می توان علاوه بر ایجاد رنگ دهی مناسب، ساختار محلول در آب نیز از آن تهیه کرد. به شکل محلول در چربی کلروفیل، Cu-complex Chlorophyll یا Cu-pheophytin گفته می شود و به فرم محلول در آب آن سدیم-مس-کلروفیلین (Na-Cu-chlorophyllin) می گویند.

شرکت دانش بنیان آران زیست آرا فارمد با بهره گیری از متخصصان خود، هر دو فرم کلروفیل محلول در چربی و محلول در آب را با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای بین المللی تولید و عرضه می نماید.

پودر کلروفیل آرانیچر- ۱۰۰ درصد طبیعی (محلول در آب-برای مصارف خوراکی، آرایشی و…)